De afstand tussen droom en werkelijkheid heet actie

Tja, de afstand tussen je droom en je werkelijkheid noem je actie 

En die actie is vaak het lastigste om te doen. Ik zag bij mijzelf ook veel uitstelgedrag. Want het is niet zo makkelijk om te besluiten voor jezelf te kiezen. Of het nu gaat om je gezondheid of om andere belangrijke zaken. Dat doe je niet zomaar daar moet je wel wat voor doen

Zo geld dat ook voor gezonder leven en afvallen. We wachten vaak tot het laatste moment. We willen starten op 1 januari maar op 16 januari liggen alle plannen weer in de kast. Smachtend naar ons kijkend totdat we gaan starten.
Herkenbaar? Ja, voor mij ook. Dit gebeurde jaren achter elkaar. Ach, die 2 kilo meer die krijg ik er wel af. Twee dagen niet of minder eten en het is weer goed. Maar die 2 kilo werden er 10, 15 en bijna 20!!!!

Die kreeg ik er echt niet meer van af want ik kon goed zonder ontbijt, zelfs zonder lunch maar in de avond……ging ik los!!! En goed los want die bijna 20 kilo kwamen er niet vanzelf aan 

Dom he? Ja, het was uberdom!!! Want niet eten zorgt ervoor dat je aankomt en niet afvalt hoe raar het ook klinkt.

Dus heb ik alles gelezen wat los en vast zat hoe ik wel kon afvallen…..tja, uitstelgedrag….want zolang ik aan het lezen was, alle informatie opslurpte hoefde ik nog niks te doen. Want….ik was mij toch aan het voorbereiden???
Ja, dat klopt maar de actie was er nog steeds niet!!! En ondertussen legde ik mijn zak nootjes naast het zoveelste dieetboek. Lekker joh!!!

We komen vaak pas op het laatste moment in actie. Want…de zomer komt eraan, of er gaat iemand trouwen en je wilt je mooiste pak of jurk aan. Oh jee, dan maar een crashdieetje. Lekker ongezond en snel!!!! En met de garantie op nog meer kilo’s erbij na je crashdieet!!

Echte actie begint nu!!! En hoe doe je dat dan? Weet jij niet hoe te starten? Of kom je niet op gang? Of weet je niet waarom je uitstelgedrag vertoont? Wil je je doelen echt behalen of blijf je je verschuilen achter de talloze excuses van je uitstelgedrag? Met de zekerheid dat je 2019 eindigt waarmee je begon? Of ga je dit jaar jouw jaar maken? Met een vooruitzicht op een veel leukere lente en zomer? 

Mirella's levensvitamientjes - New Change-New You

New Change - New You is er niet alleen voor mij maar ook voor jou, je hoeft deze kans alleen maar te grijpen!


Mirella Dohmen

Plaats een reactie