Over Mij

1 januari 1965 was de gedenkwaardige dag dat ik ter wereld kwam. Een wereld vol bombastisch geweld want mijn verjaardag wordt altijd gevierd met vuurwerk.

Dat bombastische is heel wat jaren een heftig onderdeel geweest van mijn leven. Mijn leven ging nooit normaal, altijd wel ergens gerommel, geweld en veel lawaai.

Totdat in 2016 mijn hele leven werd stilgelegd…..het werd stil, heel stil. Vanaf dat moment werd ik letterlijk en figuurlijk pootje gelapt en kwam tot stilstand in een rolstoel. Niet meer kunnen lopen door een heftige en zeldzame botziekte. Niet meer werken of leuke dingen doen door de vreselijke pijnen en bijkomende onmogelijkheden.

Twintig kilo erbij gegeten en als bonus daar bovenop een te hoog cholesterol en suikerziekte. Want oh wat moest ik mijzelf troosten met lekker en vooral graag vettig eten, toch? En toen kwam ik ook nog eens in de overgang……

Daar zat ik dan niet eens in staat om mijzelf een spiegel voor te houden.

Totdat ik besefte dat er maar ÉÉN iemand verantwoordelijk was voor de staat waarin ik mij bevond.

Hoe kan het zijn dat ik mij zo verwaarloosd had terwijl het zo kinderlijk eenvoudig is om jezelf te voeden met alles wat moedertje natuur voor ons klaarmaakt?

Er was dus ook maar ÉÉN iemand die hier verandering in aan kon brengen. 
Er was niemand anders dan ikzelf die zich bij de lurven moest pakken, zichzelf onder de kont kon schoppen en actie kon ondernemen. Dat was ik zelf!!!

Dus pakte ik die spiegel en keek mijzelf aan. Die ontzettend lege blik in mijn ogen. Die vermoeidheid. Het opgeven van mijn dromen. Dat dikke lijf in die rolstoel. Ik kon het bijna niet meer zien door alle tranen. Dit was ik!!

Ik, die altijd zo positief was, uit mijn broek kon springen van enthousiasme, de koploper als het ging om leuke dingen te bedenken, die zichzelf en haar gezin uit alle rottige situaties had gered, de kostwinnaar, de helper, de alleskunner. Waar was ze gebleven? Waar was ik gebleven?

Zachtjes begon ik te schoppen want die botziekte liet hard schoppen nog niet toe. Ik zette mijzelf in actie en ging aan de slag. Het was eindelijk tijd voor mij…..mijn tijd was gekomen na alle jaren er te zijn geweest voor anderen! Ik ging het doen….all the way voor mijzelf….zou ik het durven? Zou ik het kunnen? Mijzelf op 1?? Oef….spannend, eng maar….ik ga het doen!!

Stapje voor stapje startte ik met een gezonde levensstijl. Binnen 4 maanden herkende ik mijzelf weer, liep zelfs weer in het rond en stapte vol moed en lef uit de rolstoel. Weer de wijde wereld in. In een broek die 3 maten kleiner was, een 4 maten groter zelfvertrouwen en weer uit mijn broek springend van enthousiasme.

Mirella's levensvitamientjes voor blijvend resultaat bij afvallen

Alle excuses die ik paraat had telden niet meer of lapte ik pootje.

Mirella's levensvitamientjes

Overgang? Te zware botten? Erfelijkheid? Geen zin? Niet kunnen koken? Het is allemaal flauwekul en als ik er weer aan terugdenk schaam ik mij diep. Ik pakte ze aan al die excuses alsof het borrelnootjes waren en slikte ze allemaal af.

Vanuit een situatie van misbruik en mishandeling naar een trotse, zelfstandig werkende vrouw die in haar eentje drie prachtige kinderen op heeft kunnen laten groeien tot 3 prachtige en liefdevolle volwassenen. De mooiste taak in mijn leven en nu met 2 kleinkinderen erbij nog mooier dan ooit.

Wat je over mij moet weten

Ik ben uniek, vurig enthousiast en authentiek en ben wars van maskers. What you see is what you get, niets meer, niets minder.

Ik verwacht volledige medewerking aan het traject zonder uitzonderingen. Ik geef jou wat ik mijzelf ook geef…..mijn hele ik, passionele toewijding en mijn diepste geloof in jouw eigen kunnen. Ik ben en blijf bij jou, de hele gezonde reis. Een reis die onvergetelijk zal zijn met schitterende vergezichten onderweg.

Mijn visie:

Mijn visie op een gezonde levensstijl is dat je alles kunt eten zolang het in evenwicht is. Juist dat evenwicht is vaak zoek. Juist door snelle oplossingen te zoeken in wondermiddelen slaan we de plank helemaal mis. Ons lichaam heeft alle voedingsstoffen nodig om goed zijn werk te kunnen doen.

Als een lichaam zijn werk goed kan doen laat het ook alle overbodige ballast los. Dus ook de overbodige kilo’s. Een gezond lijf zorgt op zijn beurt weer voor een boost voor je levenslust, je motivatie en energie om je plannen uit te voeren.

Een gezonde levensstijl is geen rocket sience. Het is gewoon koken met verse producten die overal verkrijgbaar zijn. Geen aparte superfoods want alle verse producten zijn superfoods.

Gezond eten hoeft niet duur, ingewikkeld of exclusief te zijn. Eten moet kwalitatief goed zijn en voorzien van alle goede ingrediënten. Een gezonde voedingspatroon moet voor het dagelijks gebruik toegankelijk zijn, makkelijk te maken zijn en vooral heel smakelijk.

Ik geloof niet in crash diëten, wonderpillen, koffie, thee of calorieën tellen. De gedachte dat je overgewicht alleen kunt overwinnen als je alles vetvrij of zonder suiker eet regeert op dit moment. Helaas hebben deze trucjes een gemene gemeenschappelijke deler. Ze zijn tijdelijk en het helpt je niet verder dan naar het volgende boek of dieet. Het is geen blijvende oplossing naar een gezond gewicht omdat het niet vol te houden is.

Ik geloof wel in een gezonde leefstijl die samen met het juiste eetpatroon zorgt voor een gezond gewicht. Niet alleen gezond eten om af te vallen, maar vooral gericht op meer energie om goed voor jezelf (en elkaar!) te zorgen! Dat heeft een rimpeleffect op alles wat je doet.

Als je mij zou kennen dan zou je weten: